Protestul meu – revoluţia vieţii

În momentul de faţă eu aş participa la un singur protest : acela purtat împotriva trăsăturilor care mă împiedică să obţin mai multe lucruri . M-aş lupta cu lenea care mă opreşte să citesc mai mult , să mă documentez asupra problemelor care mă interesează , m-aş lupta tot cu lenea şi cu voinţa care ma ţin în timpul meu liber acasă şi nu mai fac atât de mult sport aşa cum obişnuiam în trecut .

Sunt atât de multe activităţi pe care le ratez pentru că nu trag mai mult de mine . Cred că ar funcţiona tapetarea camerei cu indicatoare spre viaţa pe care mi-o doresc şi cu pancarde care să-mi indice adevăratele mele doleanţe.

Acesta este protestul la care aş participa , şi nu o zi , două până ar apare un mic rezultat dorit . Nu ! Este un protest pentru care ar trebui să stau înarmată zi de zi , să fie precum o revoluţie a vieţii din care să încerc să ies învingătoare pentru al meu viitor . Nu vreau să par egoistă , însă pentru mine doar eu sunt în măsură să lupt , eu trebuie să fac acest lucru.

Nu am fost la niciunul dintre protestele reale din zilele care au trecut din Piaţa Universitaţii . Şi intervin mai multe motive , pretexte . Ceva m-a oprit să merg acolo alături de prieteni de-ai mei sau de oameni simpli , pensionari , studenţi şi cu siguranţă ţine de faptul că mulţi protestatari nu s-au dovedit a fi tocmai paşnici nici măcar cu ” partenerii ” lor de proteste .

*Actualizare : Am fost şi la proteste.

Am urmărit în schimb tot ceea ce s-a întâmplat , am citit diverse articole , am văzut că sunt şi păreri pro şi păreri contra . Am văzut şi că imaginea adevăraţilor protestatari , oameni care chiar trăiesc evenimentele , stau în frig pentru asta şi speră în obţinerea unor soluţii la problemele existente , a fost ponegrită de nişte huligani care se aflau în zonă pentru a strica şi mai mult situaţia . Rumoarea era destul de mare şi a fost sporită şi de teama că poate o mişcare greşită va atrage în zonă o piatră .

Pe mine aruncatul cu pietre nu mă duce cu gândul decât la pedepsirea Mariei Magdalena din Biblie . Poate mă duc prea departe , poate exagerez , dar e singura imagine pe care o am în minte . Şi în acest episod este vorba de o perioadă de acum mii de ani , de anumite păcate , de alte legi . Cât de austeră ar fi legislaţia noastră sau de ” rea ” precum a fost Maria Magdalena , nu suntem în etapa de civilizaţie în care să apelăm la astfel de tactici . Locul Mariei Magdalena a fost luat de situaţia din ţară şi păcătoşii sunt ” victimele ” sistemului .

Păcat este că aceste proteste au luat o altă întorsătură , violenţă , atât din partea civililor , cât şi a apărătorilor . Au fost situaţii când chiar a fost nevoie de intervenţia jandarmilor , dar din relatările celor prezenţi se poate observa că au şi exagerat , chiar destul de mult . Acele bariere de netrecut formate din ” scutierii ” negri cu armuri de cauciuc au depăşit în multe situaţii limitele impuse de rolul lor la manisfestare .

Ca şi concluzie, afirm că îi respect pe toţi cei care au ieşit în stradă şi care cu siguranţă vor mai ieşi pentru a evidenţia faptul că au nişte drepturi şi vor să le fie respectate şi îmi pare rău că printre ei se numără şi ” intruşi ” cu gânduri de a distruge tot. Aceştia din urmă cu siguranţă chiar nu ştiu cum se câştigă acel puţin pe care îl câştigă primii . Se poate cu siguranţă şi fără violenţe , acte de vandalism şi alte manifestări de acest gen .

sursa foto 1 , 2 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: