După cum am mai spus și-n alte articole, Bucureștiul mi-a devenit foarte drag prin oamenii pe care i-am întâlnit aici, prin locuri, localuri și experiențe. Ascunde multe lucruri, străduțe cu case vechi și case care mai de care mai simpatice, unele vechi și la un pas de a deveni ruine, cu uși de pozat, cu flori de admirat. Are și aspecte neplăcute, mizerie, are și lux, opulență, mașini de toate felurile. Este un oraș complex, nici nu cred că are cum să fie în alt fel capitala unei țări.

În încercarea mea de a-l descoperi și de a-l cunoaște cât mai bine, am colindat Bucureștiul în lung și-n lat, l-am străbătut la pas, cu bicicleta, singură sau însoțită de prieteni.

Anul acesta am pornit în căutarea localurilor. Știu unde se poate sta la cafea de la prima oră, unde poți savura cea mai delicioasă limonadă, unde mâncarea este bine preparată, unde poți mânca pe bani puțini sau unde poți privi cu nostalgie în trecut, totul fiind în stil comunist, unde poți savura un vin pe malul unei ape sau de unde poți surprinde o panoramă și un apus minunat. Acesta este Bucureștiul care-mi place.

Știindu-mă pasionată de locuri noi, Cristi Manafu m-a invitat la o cină la Pukka Tukkaprimul restaurant cu produse integral bio din București, deschis în luna aprilie, anul acesta. Acesta se află în Piața Amzei, la numărul 13.

11258252_1651045511798062_3685805970260453230_n

Pukka Tukka propune un meniu de tip bistro, cu preparate lejere și proaspete, pregătite pe loc. Clienții pot începe ziua cu un mic dejun consistent, în doua variante, apoi sunt așteptați la prânz pentru a încerca feluri cu somon, curcan sau vită, iar seara au de ales una dintre salatele proaspete și sănătoase.

Create de Chef Marian Baditoiu, preparatele sunt gătite fără grăsimi într-un cuptor special, care poate pregăti în același timp mai multe feluri de mâncare. Produsele prăjite nu fac parte din meniu.

“Ingredientele folosite la prepararea mâncărurilor sunt 100% certificate bio și provin de la magazinul nostru Pukka Food. Ne aprovizionăm săptămânal, după ce testăm și selectăm cele mai bune și mai proaspete produse, de la cei mai serioși furnizori locali și europeni. Din această vară, producem legumele într-o grădină proprie, de asemenea certificată bio”, spune Mihaela Marin, manager Pukka Food și Pukka Tukka.

Carnea provine din Germania și Austria, legumele vin în principal din Italia, iar restul produselor sunt aduse din toată lumea. De exemplu, bananele sunt importate din Ecuador sau Republica Dominicană, avocado din Israel, ananasul din Costa Rica sau Coasta de Fildeș și lista poate continuă. Aprovizionarea se face de două ori pe săptămână.

“Clienții de produse bio sunt din ce în ce mai mulți. Dar nu numărul lor este important, ci faptul că aceștia sunt din ce în ce mai avizați și devin formatori de opinie în grupurile cu care socializează”, spune Mihaela Marin.

Produsele bio conțin micro și macro nutrienți de cea mai bună calitate, vitamine și minerale. În plus, nu introduc în corp chimicale și toxine periculoase. Mai mult, sunt rezultatul unei agriculturi și al unei industrii alimentare evoluate, cu grijă și respect pentru natură și ecosistem. Interesul față de produsele sănătoase și care respectă mediul este în creștere și în România. Piața alimentelor Bio va avea o creștere considerabilă a volumelor, însoțită de o scădere a prețurilor, consideră Mihaela Marin. De asemenea, prin creșterea volumelor tranzacționate și prin facilitățile fiscale pentru alimente, ea preconizează o scădere cu 20% a prețurilor în viitorul apropiat în magazinul Pukk a Food.

10845635_1636371146598832_41279283161144527_o (1)

Designul restaurantului a fost creat de biroul de arhitectură Lama, cunoscut pentru amenajările realizate pentru localuri precum Origo, Interbelic Victoria, Steam, Shift si Edo Sushi.

Prețurile sunt decente, trebuie să se țină cont de calitatea produselor, de servire. Fiind vegetariană, nu m-am simțit sub nicio formă obligată să comand aceeași salată cu ton sau caprese. Aceste două sunt prezente în general pe la restaurante. La Pukka Tukka alta este situația și mâncărurile sunt delicioase, aa și vinul Fluturi (Fetească Regală de la Viile Metamorfosis).

Pukka Tukka este un loc de bifat și de revenit.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: