Îmi susţin în continuare părerea că unele cuvinte, rostite în nişte momente nepotrivite, produc un efect mult mai puternic decât o bătaie zdravănă.

De cele mai multe ori trec nepăsătoare pe lângă spusele celor din jurul meu care nu au ca scop tocmai producerea unei stări de bine. Mi-am format un oarecare scut pe care am reuşit să-l folosesc de cele mai multe ori.

Dar cum nu sunt o luptătoare desăvârşită se mai întâmplă şi să fiu învinsă. Am o scuză, chiar şi Ştefan cel Mare a pierdut o bătălie. Acesta de fapt este un soi de haz de necaz.

Se întâmplă în momentele în care sunt extrem de obosită să fiu vulnerabilă moral, şi tocmai atunci apare o persoană care îmi transmite un mesaj care nu este deloc ok. Şi cu toată tăria şi forţa scutului meu nu reuşesc să fac faţă cuvintelor. De aceea spun că aş prefera o bătaie decât nişte cuvinte aruncate în van care rămân şi creează multe stări aiurea firii mele.

La un moment dat reuşesc să mă ridic, însă puterea cuvintelor mă face să îmi amintesc din când în când de clipele urâte şi nu este tocmai bine.

Nu cred că sunt singura persoană care ajunge să fie doborâtă de puterea cuvintelor, de aceea îndemn pe toată lumea să aibă grijă la cuvintele rostite. Nu se ştie cât rău pot face acestea, fără niciun fel de exagerare.

Related Posts

2 thoughts on “Puterea cuvintelor

  1. Cuvintele pot provoca nervi fara rost. Stiu asta si sunt constient desi fac si eu aceasta greseala de multe ori. Chiar nu vreau sa ranesc pe nimeni dar cateodata fara sa fiu atent la starea persoanei cu care urmeaza sa comunic, arunc vorbe care chiar nu isi au rostul in acele momente. Felicitari pentru articol, chiar mi-a placut ca nu sunt singur care vede astfel lucrurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: