Revelion “civilizat” 2011-2012

Petrecem , dar nu ştim să petrecem într-un mod civilizat . Aceasta este concluzia mea după trecerea acestui revelion , de fapt a acestei nopţi dintre 31 şi 1 pe care o celebrăm ca final şi început de an .

De ce am apelat la termenul civilizat în contextul desfăşurării unor petreceri ? Pentru că o petrecere , indiferent de locaţia de desfăşurare a acesteia implică respectarea unor norme de civilizaţie , prezenţa unor maniere prin care să nu reuşim să fugim din limitele bunului simţ .

Nu am nimic cu felul în care s-a distrat fiecare , dar ceea ce mi-a fost dat să văd dimineaţă pe străzi nu mi-a creat tocmai o bună impresie despre petrecăreţi . După ce şi-au satisfăcut plăcerea de a da peste tot artificii şi petarde ( sunetele de printre blocuri dădeau impresia unui adevărat război în plină desfăşurare a bombardamentelor ) oamenii au uitat să mai ia cu ei gunoaiele rămase . Astfel , pe străzi se putea recunoaşte uşor un soi de rămăşiţe ale unor explozii .

Într-adevăr , la un moment dat şi-au făcut apariţia angajaţii de la salubritate şi au curăţat şi spălat “terenul minat” , dar decorul creat de petrecăreţi tot a putut fi observat şi impresia creată nu este tocmai una bună . Denotă că întotdeauna aşteptăm să facă altul ceea ce am putea noi , valabil şi pentru lucruri minore până la chestiuni existenţiale .

De civilizaţie ţine şi consumul excesiv de alcool care a dus la producerea de accidente , vizite destul de neplăcute la spitale . Oare chiar nu suntem în stare să păstrăm nişte limite umane ?

De ce oare trebuie să denaturăm atât de mult această celebrare a trecerii dintre ani sau chiar şi a altor sărbători ?

Related Posts

7 thoughts on “Revelion “civilizat” 2011-2012

   1. Hai draga ca sunt atatea lucruri in rest.
    Asta e, a fost o noapte, fiecare isi exprima bucuria cum poate si cum a fost educat.
    Nu putem schimba un popor intr-o noapte.

    Enjoy 2012!

    In loc sa scrii de barbati, de salata cu fructe si frisca, multa frisca, tu scrii despre zzzzzzgomot? E mai bine cu zzzzgomot, ca nu stie nimeni ce faci cu frisca aia :))

    Jules :P

    1. De cand ma stiu am fost carcotasa,deci nu o sa ma opresc nici acum.
     Despre frisca,barbati si alt soi de zgomote nu o sa apara scris pe aici vreodata :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: