Rezumatul unei părți din viața mea

”Sunt bogată!” i-am spus unei tipe cunoscută la o banală cafea atunci când m-a rugat să-i zic două cuvinte despre mine.

Nu i-a convenit răspunsul meu, ba chiar a crezut că o iau peste picior. Pentru ea bogăția reprezintă conturi pline de bani, o mașină, o locuință pe numele meu.

477372_10201055573540592_1195827378_oNici mie nu mi-a convenit răspunsul ei, ba chiar l-am considerat amuzant. Eu chiar mă consider bogată. Până la vârsta asta a mea am reușit să cunosc foarte mulți oameni, să învăț extrem de multe lucruri, să citesc muuulte cărți, să trăiesc o groază de clipe minunate și să surprind tot atât de multe zâmbete.

Nu am conturi pline cu bani, dar știu să mă bucur de puținii bani pe care îi am și pentru care muncesc, nu am o mașină, dar am o bicicletă cu ajutorul căreia pot ajunge prin toate colțurile acestui oraș minunat, București. Nu am o casă pe numele meu, dar stau în chirie într-un apartament pe care îl iubesc, în care mă simt aproape ca acasă și în care îmi regăsesc starea de bine oricând simt că o pierd.

Nu am conturi pline cu bani, dar am în jurul meu oameni minunați, de la care învăț mereu lucruri frumoase.

Și tot la partea cu banii intră și cărțile citite și cele ce stau în lista de pe perete la viitoare lecturi. Acestea mă îmbogățesc și mai tare cu fiecare pagina parcursă.

Dacă am toate aceste bogății și sănătate simt că sunt cea mai bogată și nu doar simt, ci chiar sunt și e minunată starea și descrie de fapt viața mea de până acum.

De mică mi-a plăcut să-mi fac prieteni noi, în fiecare zi, să citesc tot mai mult, să cunosc tot mai mult. Mă bucura mai mult o scrisoare primită de la o prietenă, decât un cadou în bani.

Nu vreau să fiu ipocrită și să zic că banii nu mă ajută. Îmi sunt și ei de folos:  să plătesc chiria și cheltuielile lunare, să am câțiva de buzunar și cam atât. Așa am fost mereu și-mi place mult: SĂ FIU BOGATĂ AȘA CUM VĂD EU BOGĂȚIA. :D

6 thoughts on “Rezumatul unei părți din viața mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *