Rugby-între pasiune şi viaţă

Pasiunile ne ajută foarte mult în formarea noastră, ne ajută să ne deprindem anumite abilităţi. Ne rupem de cotidian şi intrăm într-o lume dragă nouă, dar indirect ne infuenţează şi în viaţa de zi cu zi.

Acest lucru este posibil pentru simplul fapt că noi ne alegem activităţile pe care le practicăm în timpul NOSTRU liber.

Însă sunt unele pasiuni pe care le “împrumutăm” de la prieteni, dar şi de la oameni pe care îi admirăm, respectăm şi de care suntem siguri că nu au ales să facă respectivele lucruri la întâmplare.

De câteva zile “a intrat” şi rugby-ul în viaţa mea. “L-am împrumutat” de la o persoană pe care o admir şi o respect foarte  mult. Este vorba de Cristian China Birta sau Chinezu cum este cunoscut în lume. Este printre primele persoane pe care am început să le urmăresc din momentul în care am făcut eu cunoştinţă cu ceea ce înseamnă social media. Este omul care impune respect într-un mod tare plăcut şi de la care eu una am foarte multe de învăţat.

După cum spuneam, datorită sau mai bine zis, mulţumită lui, am ajuns să iau parte pentru prima dată în viaţa mea la un meci de rugby: România– Africa de Sud.

Este un sport de la care eu consider că avem foarte multe de învăţat. Începutul pare unul destul de dezordonat, îti vine să zici ” ce e cu îmbulzeala asta?toţi se aruncă unul peste celălalt aproape că se bat”. Şi imediat pot fi observaţi foarte organizaţi, respectând regulile, repectându-şi locul şi rolul pe teren.Este întocmai ca şi în viaţă. Ne luptăm şi chiar “ne batem” pentru scopurile noastre. Doar că în viaţă regulile şi disciplina nu sunt chiar atât de evidente, iar în unele situaţii nici nu există.

Datorită asemănării destul de izbitoare în esenţă cu viaţa, mă înscriu şi eu pe postul de fan-spectator al rugby-ului. Îmi asum acest rol pentru că sunt sigură că acest sport va reuşi să mă înveţe multe lucruri şi să mă destindă în acelaşi timp.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: