Scopul și mijloacele alese

Acum vreo 3 săptămâni, în timp ce stăteam la coadă la poșta din cartier și așteptam cu răbdare mișcările tacticoase ale poștărițelor, am cunoscut  un bătrânel la vreo 80 de ani. Trimitea vederi nepoatelor din America, vederi cu imagini din București pentru că trebuie neapărat să ținem și la metodele tradiționale de păstrare a amintirilor despre orașele dragi, acest lucru nu trebuie făcut doar prin intermediul pozelor de pe calculator.

IMG_4744Nimic neobișnuit până aici. Mi-a promis, fără să-l rog eu, că-mi va spune povești despre București, cu condiția să-i ofer o limonadă rece cu mentă și miere. Am zâmbit și am spus că aștept cu drag poveștile lui în timp ce vom savura limonadă.

Nu l-am mai întâlnit pe bătrânel până-n seara asta. În timp ce alergam și-n căști îmi răsuna piesa preferată: Looking up the sun, am observat cum de pe o bancuță îmi face cine din mână. Era domnul Grigore, bătrânelul de la poștă. Era mai bucuros decât mine pentru faptul că am ieșit la alergat, dar mi-a cerut un motiv, pentru ce anume o fac și cât de des. Am început să-i spun că pentru relaxare, ba pentru slăbit, ba pentru energie și se întâmplă atunci când am chef, când e vreme bună. Nu a fost mulțumit de răspuns.

M-a sfătuit să-mi fixez un scop, acela principal pentru care lupt. Scopurile nu merg prin încercări. Să-l analizez și apoi să mă gândesc bine la mijloacele prin care decid să îl ating. Să-mi facă bine, să le utilizez cu drag și să existe o periodicitate în utilizarea lor, nu când am chef, o dată pe an. Și mi-a mai spus că nu este ceva ce pot utiliza doar la alergat, ci și în viață, este nevoie să fiu calculată, eficientă și să mă gândesc cu atenție la fiecare detaliu al vieții mele pentru că doar eu am de câștigat. Și mi-a mai spus că recolta are nevoie de continuitate și periodicitate la munca pământului. Să înțeleg eu ce vreau, eventual ce trebuie. Și cam atât pentru această întrevedere.

Seara dedicată poveștilor lui va urma, acum a spus că era momentul pentru o povestioară cu mine care mă va ajuta să scriu altele în viitor.

Fiecare discuție purtată cu astfel de oameni mă fac să-mi doresc și mai mult să fi avut și eu bunici, însă pentru acest scop nu am ales eu mijloacele de realizare.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: