Perioada din viața mea care are îl are printre personaje pe Moș Crăciun este strict legată de lungile scrisori pe care inle trimiteam. Aceste scrisori cuprindeau de fiecare dată lungi introduceri în care îi povesteam câte cărți am citit, câte pagini am lucrat la matematică, ce note mari am luat. Și după ce reușeam să plictisesc, gândeam eu pe atunci, enumeram pe fugă poznele făcute și ca bonus, adăugam la final și lista cu lucrurile pe care mi le doream. Săracul Moș Crăciun, era și plictisit și încarcat cu dorințe și totuși venea. Nu a lipsit niciodată, nu m-a uitat și a încercat de fiecare dată să-mi reapecte directivele și ce surprinsă eram mereu și câtă bucurie mă mai cuprindea.

copii_scrisori catre mos craciun_2014_3Și cât de bine îi înțeleg acum pe toți piticii care se bucură la venirea lui Moș Crăciun. Vai câte emoții pot fi citite pe fețele lor atunci când își desfac ale lor cadouri și cât de simpatici sunt când descoperă că după ce i-au scris scrisori acesta le-a răspuns în mod corespunzător.

Așa a fost și sâmbătă, 13 decembrie, la Sala Radio din București, unde, după un concert caritabil susținut de către artiști români ( KEO, Alexandra Ungureanu, Mira, Gabriel Cotabita, Cojo & Andrei, Bibi si Corul de copii Radio Romania), 274 de copii și-au primit răspusul la scrisorile pe care i le-au trimis moșului.

copii_scrisori catre mos craciun_2014_1Ca în fiecare an, căci a ajuns deja la cea de-a treia editie, la finalul spectacolului, cei 274 decopii din centrele de zi și de plasament susținute financiar de Fundatia Vodafone Romania si-au primit darurile de Craciun. Darurile au fost achizitionate cu sprijinul angajatilor Vodafone, prin programul “Scrisori catre Mos Craciun”. Astfel, angajatii si-au ales cate o scrisoare a unuia dintre copiii inclusi in programele ONG-urilor sustinute de Fundatia Vodafone Romania si au indeplinit sarguincios dorintele exprimate in scrisoare.

“Scrisori pentru Mos Craciun” este o campanie initiata de Fundatia Vodafone Romania in anul 2010.  Si Radio Romania a sustinut pentru al treilea an consecutiv aceasta initiativa minunata.

Cei 274 de copii care au fost invitati la spectacolul de la Sala Radio sunt beneficiarii celor 10 ONG-uri partenere ale Fundatiei Vodafone Romania: Asociatia Hercules; Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan; Centrul de Plasament Sfantul Iosif; Fundatia Edelweiss; Asociatia Mia’s Children; Asociatia Diaconia Ajutor International; Asociatia SOS Satele Copiilor; Asociatia “Little People”, Fundatia Chance for Life si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Printre dorintele exprimate de copii in scrisorile catre Mos Craciun s-au regasit: masinute cu telecomanda, elicoptere, rechizite, ghiozdane echipate complet, truse de pictura, undita de pescuit, trompeta sau chitara, laptop de jucarie si, nu in ultimul rand, sanatate pentru ei si pentru toti cei ce le sunt apropiati. Multi dintre copii au cerut, anul acesta, un cadou simbolic si pentru sora sau fratele mai mic si au tinut sa il intrebe pe Mos Craciun despre renii lui si despre cum e viata la Polul Nord.

A fost un eveniment deosebit, un fel de parada a zambetelor si a fericirii senine de copii. Și nu cred că există ceva mai liniștitor decât fericirea, mai ales cea sinceră, a copiilor.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: