Se redeschide cinemateca ASTRA FILM

De joi, 14 februarie 2013, programul Cinemateca Astra Film revine pentru cinefili cu proiectii de film saptamanale. Pe tot parcursul anului, in fiecare joi de la orele 18:00, la ASTRA FILM vor rula filme selectate dintr-o arhiva de documentare din toata lumea, intrate in aceasta colectie unica primordial datorita Festivalului international de film de la Sibiu.

Anul 2013 e unul special pentru ASTRA FILM, care aniversează 20 de ani de la prima ediţie ASTRA FILM FESTIVAL. Programul Cinematecii ASTRA FILM 2013 va puncta de la o săptămână la alta momente cinematografice memorabile din existenţa de două decenii a celui mai vechi festival internaţional de film din România.

Joi 14 februarie, Cinemateca ASTRA FILM vă invită laVORBITOR, o producţie românească din 2011 semnată de Radu Muntean şi Alexandru Baciu. Documentarul a fost selecţionat în cadrul Astra Film Festival Sibiu 2012 şi s-a bucurat de o primire entuziastă din partea publicului festivalului. Vorbitor urmăreşte poveştile unor deţinuţi aflaţi în diferite penitenciare din ţară, care şi-au găsit partenerul de viaţă în timpul detenţiei. Documetarul prezintă oameni lipsiţi de libertate, pentru care iubirea devine un substitut al libertăţii şi reprezintă poate singura lor speranţă într-un viitor mai bun. Deţinuţii îşi găsesc echilibrul în iubiri relativ virtuale, iar aceste sentimente îi umanizează.

Proiecţiile Cinematecii au loc la ASTRA FILM, la Sala Studio din Piaţa Huet nr.12.

Cinemateca Astra Film este un program de succes iniţiat în 2007 de Astra Film, în cadrul programului  Sibiu Capitală Culturală 2007. A fost singurul program zilnic al anului cultural, aducând în sala de cinema mii de cinefili.

Program organizat de: ASTRA FILM, CNM ASTRA, Consiliul Judeţean Sibiu.

www.astrafilm.ro

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: