Sportul face cel mai mult bine

…și repet aceste cuvinte ori de câte ori este nevoie pentru a fi auzite de oricine nu crede acest lucru.

Fie că ieșim la pedalat, alergăm dimineața sau seara în parc sau chiar mergem la serviciu cu bicicleta, mergem la sală sau renunțăm pentru câteva stații la autobuz în favoarea mersului pe jos suntem BINE.

sportDe ce susțin aceste lucruri? Nu doar pentru că am citit pe site-uri, nu pentru că am citit în cărți, nu pentru că mi-au spus cunoștințe, ci pentru că am experimentat pe propria-mi piele și o fac în continuare și pentru că-mi este tare bine așa.

Sportul nu ajută doar la menținerea stării de sănătate la cote normale sau la întreținerea unei siluete de vis, ajută foarte mult și în pregătirea activității intelectuale sau în relaxarea de după o zi grea la serviciu.

Este minunată o zi începută la ora 6 cu câteva ture de alergare prin parc, destinde multe pedalatul până la serviciu, dar și o zi încheiată cu câteva ture de parc nu poate fi urmată decât de un somn liniștit.

Am mers cu bicicleta la serviciu, nu se compară cu atmosfera tensionată din metrou creată de fețele mereu posomorâte ale colegilor de drum, cu aerul imposibil de respirat din autobuze. Printre mașini aerul este poluat, într-adevăr, dar totuși e ceva mai bine cu libertate de deplasare decât în mijloacele de transport în comun.

Sportul face bine și la siluetă! Dacă mergem de 3-4 ori pe săptămână la sală, din nou ne facem un bine psihic, dar și fizic pentru că învățăm să colaborăm cu al nostru corp și nu poate fi decât foarte bine pentru noi.

Așadar, cât mai mult sport, eventual zilnic câte puțin ne face să fim mai bine, mai sănătoși, mai încrezători în noi, mai puternici.

Merită astfel urmărită campania mișcarea face bine care are acum în plină desfășurare ce mai mare oră de sport de pe litoral. A început ieri și ține și astăzi, iar mâine, Cristian Mărgărit va susţine un worksop de nutriţie, slăbire şi viaţa sănătoasă.

Acum nu am reușit să ajung, dar data viitoare nu voi mai rata o așa ocazie. Sper că cei prezenți se bucură din plin de programul intens creat de  Smartatletic şi Getfit. E un eveniment care merită urmărit de acolo, din mijlocul activităților, dar poate fi făcut acest lucru și de acasă pe facebook și repetat apoi în parc :D

Related Posts

2 thoughts on “Sportul face cel mai mult bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: