Spune ce simti – ai de castigat !

Intotdeauna am fost adepta lucrurilor spuse in fata , salveaza mult situatiile in care ne aflam , ne ajuta chiar sa le imbunatatim sau de multe ori sa scurtam ” suferinta ” .

Şi nu exagerez deloc prin cele afirmate mai sus. Când spui ceea ce simţi , ai de câştigat . Poate nu pe moment , dar cu siguranţă , în viitor se va întâmpla acest lucru .

Vrei să menţii o prietenie cu o persoană şi te deranjează anumite aspecte ale comportamentului acesteia , spune-i în faţă , cu siguranţă va înţelege şi-ţi va respecta spusele .

Nu vrei să menţii o prietenie cu o persoană pentru că , din nou , te deranjează sau faţa ei nu îţi este tocmai dragă , la fel , spune-i în faţă .  Nu este în sufletul tău să simtă ceea ce simţi tu şi un comportament respingător nu este tocmai o soluţie inteligentă . De fapt depinde de ce pretenţii ai tu de la propria ta persoana şi de  cum ai dori să fii tu tratat dacă vreodată vei ajunge în astffel de situaţii .

Scriu aceste rânduri pentru că am auzit persoane care se plâng de prieteniile în care sunt implicate , de prietenii pe care îi au . Azi apare lângă persoana respectivă , bun prieten , şi a doua zi o face pe reporterul unei televiziuni de scandal divulgând secrete care ţin de relaţia lor , şi doar a lor ,  sau criticând din aspectele care îi sunt caracteristice persoanei absente . Un iubitor de ştiri palpitante adoră aceste divulgări şi le încurajează . De fapt sunt doar nişte chestii efemere , lipsite de câştig .

Ar fi un câştig dacă aceste relatări i-ar fi făcute direct persoanei în cauză pentru o modificare comportamentală sau pentru obţinerea unei răciri totale , aceste lucruri depinzând foarte mult de preferinţele / doleanţele persoanei care este răspunzătoare pentru relatări lipsite de respect faţă de cei din jur , dar în primul rând fără respect de sine !

Am dorit prin aceste rânduri să descriu un aspect general al prieteniilor  şi care explică expresia des întâlnită în conversaţiile cotidiene , şi anume , ” Fereşte-mă Doamne de prieteni , că de duşmani ma pot apăra şi singur” .

Related Posts

2 thoughts on “Spune ce simti – ai de castigat !

  1. Direct si la subiect articolul tau Roxana. Cu permisiunea ta, imi permit sa spun ca eu, am clasificat relatiile in doua mari categorii: prieteni care sunt cativa si cunostinte, cu care am umplut mai multe coli A4. In completare, vin cu o precizare pertinenta din punctul meu de vedere si anume ca prietenii, nu se lauda niciodata cu faptul ca-ti sunt prieteni ci doar te fac sa simti asta. M

    1. Aceasta clasificare mi-o “impune”de ceva ani şi sora mea, care insistă că nu trebuie să-i mai consider pe toţi prieteni :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: