Taxi – de la Berlin la București

Nu este vorba nicidecum de un traseu direct cu taxiul din capitala Germaniei până în România, ci despre filmul care a cucerit juriul de la Festivalul de film de la Berlin anul acesta, și anume, TAXI.

unnamedAcesta este cel de-al treilea film de Jafar Panahi selecționat în competiția Berlinalei după Offside (2006, Marele Premiu al Juriului) și Closed Curtain (Cel mai bun scenariu). Totodată, Jafar Panahi este, la 54 de ani, unul dintre cei mai titrați regizori din întraga lume, în palmaresul său figurând premiul Camera d’Or, acordat de Festivalul de la Cannes filmului său de debut The White Balloon (1995) și Premiul Juriului „Un certain regard” pentru Crimson Gold (2003), Leul de Aur și Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Veneția pentru filmul The Circle (2000) și Leopardul de Aur la Locarno pentru The Mirror (1997).

Îl vom putea urmări în cadrul celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film București ce va avea loc în perioada 20-26 aprilie, la Cinema Studio și la Cinema Elvira Popescu.

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

Titlurile din competiția oficială, din secțiunea paralelă Panorama precum și evenimentele speciale ale Festivalului Internațional de Film București vor fi anunțate în săptămânile care urmează. Vor fi oricum filme pe care le așteptăm cu mare interes. :D

Related Posts

One thought on “Taxi – de la Berlin la București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: