Trupa ASHA cântă aŞa de bineee

Despre trupa ASHA auzisem doar mici chestiuni, cum că ar cânta bine, că sunt zâmbăreţi, fac atmosferă, dar acestea sunt bineînţeles lucruri care trebuiau testate. Este foarte bine ştiut faptul că gusturile nu e potrivesc, dar nici nu se discută.

Pentru a mă convinge de spusele celor care îi lăudaseră, am decis să-i ascult live chiar de 8 martie, în Music Club. Recunosc că am rămas foarte mirată când am văzut clubul plin de femei, aproximativ 20 de bărbaţi erau infiltraţi în zonă cu tot cu barmani. :)) Asta în afară de cei 5 membri ai trupei ASHA. Acest lucru dovedeşte faptul că femeile chiar se respectă. Nu este rău, doar că aspectul negativ al situaţiei a fost că multe dintre ele au profitat că sunt singure, fără partener şi au consumat cam mult alcool, fapt ce nu era deloc greu de remarcat şi nu tocmai plăcut.

Dar nu vorbesc acum despre femei, este un subiect mult prea complicat, dar şi sensibil, aşa că revin la trupa care s-a ocupat de crearea unei atmosfere plăcute şi chiar a reuşit. Am auzit melodii celebre pe care niciodată nu aş fi crezut că un bărbat le poate interpreta, însă Laurenţiu, solistul trupei, a dovedit că nu este imposibil acest lucru.

Dar se cuvine să fac şi prezentările celor pe care îi pomenesc acum, astfel, din componenţa trupei ASHA fac parte:

– Laurenţiu Guran – voce
– Dan Ionescu – chitară
– Ionuţ Deliu – chitară bass
– Michael Massier – clape
– Ovidiu Condrea – tobe
– Alexandra Maria Hojda – backing vocal
– Luiza Popescu – backing vocal

Menţionez că nu este o trupă de duzină apărută de o lună-două, ci una cu trecut muzical. :D A luat fiinţă în ianuarie 2003 sub numele de SAGA. ASHA s-a definitivat însă un an mai târziu, în aprilie – când alături de Laurenţiu, Marius şi Mihai au venit Ştefan şi Ionuţ. În 2005, trupa a lansat primul (şi unicul până acum) album: ASHA … începe la casa de discuri Media Pro Music.

De-a lungul timpului au fost pe rând trupa rezidentă a celor mai cunoscute cluburi de muzică live din Bucureşti: Music Club (2005-2006), Coyote Cafe (2006), Becker Brau Live Music (2007-2009) şi Tribute(2009-2010). Acum au concerte prin toate aceste cluburi, dar şi în alte locaţii.

Îi recomand cu mare drag, m-au surprins plăcut atât prin atmosfera pe care au reuşit să o creeze, prin energia de care au dat dovadă şi au şi transmis-o mai departe şi cu siguranţă voi mai reveni la concerte de-ale lor pentru a-i auzi din nou. :D

Related Posts

2 thoughts on “Trupa ASHA cântă aŞa de bineee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: