Neamț reprezintă pentru mine cel mai frumos județ din țară (și le-am vizitat aproape pe toate). Nu este frumos doar prin peisajele pe care le are, monumente, mănăstiri, oameni faini, ci, în primul rând, este frumos pentru mine  pentru că este județul în care m-am născut, cel de care mă leagă cele mai multe amintiri, pe care l-am cunoscut alături de familie, dar și de prieteni, pe care l-am străbătut la pas, cu mașina sau cu bicicleta.

Reiese că este un județ frumos și din descrierile vizitatorilor care ajung aici. Sunt cuceriți de orașul Piatra Neamț, reședința județului, de telegondolă, de străzile îngrijite, curate, de muzee, apoi se îndreaptă pioși sau doar curioși spre mănăstiri, spre Târgu Neamț. Aici caută curioși părți din trecutul lui Creangă. Nu lasă nici muntele nevizitat, astfel ajungând mulți dintre turiști și pe masivul Ceahlău.

Și pentru că iubesc acest județ voi merge din nou să-l vizitez, dincolo de cele două-trei zile pe care le petrec cu familia la intervale destul de mari în timpul anului. Voi lua parte la cel mai important eveniment dedicat promovarii unui județ din România în mediul online

PRINEAMT3-Harta

#priNeamt  – va avea loc în perioada 5-11 septembrie și se anunță o adevărată desfășurare de forțe menită să pună pe harta oricărui pasionat de călătorii o nouă destinație și anume județul Neamț, este organizat pentru al treilea an consecutiv, iar laurii organizatorici se duc către Eventur, o agenție specializată în evenimente de social media și consultanță în marketing pentru business-urile axate pe turism, înființată de un nemțean masterand în turism, Alex Filip.

Turul de județ va debuta cu o conferință de o zi destinată business-urilor din nișa de turism și va avea loc la Hotel Central Plaza din Piatra Neamț sub forma unui curs gratuit ce are obiectivul de a stimula crearea unor programe turistice tematice și dezvoltarea marketing-ului online pe nișa unităților de cazare și agențiilor de turism.

Cele mai noi informații despre promovarea online a turismului românesc, despre transformarea clienților deja existenți în clienți fideli se vor concentra în panel-urile de discuție adresate coordonatorilor de afaceri din domeniul turismului. Lectorii cursului vor fi Florin Bărhălescu (general manager ICAR Tours), Horia Szabo (marketing manager Conacul Archia), Cristian Ignat (PPC manager 2parale.ro), Alex Filip (general manager Eventur) și alți invitați în curs de confirmare. Vor fi prezenți și reprezentați ai autorităților locale, ai Ministerului Turismului, dar și cei 60 de bloggeri invitați.

Programul cursului care precede cea de-a treia ediție #priNeamt este disponibil pe www.eventur.ro, site-ul evenimentului, înscrierea fiind gratuită în limita locurilor disponibile.

În desfășurarea expediției #priNeamt urmează cunoașterea orașului Piatra Neamt și participarea la Festivalul Filmul de Piatră, aflat la cea de-a șaptea ediție, festival la care, spre rușinea mea nu am reușit până acum să ajung.

Și cam atât deocamdată. Despre celelalte zile #priNeamt voi comunica de la fața locului, prin cuvinte, poze, emoții. :D

DE REȚINUT: 5-11 septembrie. Tot ce-i de văzut #priNeamt (editia a III-a). Organizator: Eventur Bucharest. Powered by: Petrom Romania.

Related Posts

One thought on “Turistă #priNeamt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: