Care au fost experiențele muzicale hotărâtoare din viața lui George Enescu, ce personalitățile marcante l-au susținut, cum a evoluat cariera sa muzicală,  care a fost legătura sa cu Academia Română, dar și alte detalii despre omul George Enescu și viața sa personală putem afla parcurgând turul George Enescu, pietonal sau cu bicicleta

Acesta a fost pus la punct de Asociația Cultour și ne oferă o incursiune în viața și opera marelui compozitor, invitându-ne să explorăm proiectele tematice din cadrul Bucureștiului Creativ, al căror punct de pornire și sursă de inspirație este compoziția „Impresii din copilărie” de George Enescu. Acest tur se poate face în perioada 30 august – 20 septembrie, în fiecare zi de sâmbătă și duminică de la ora 10.30.   Pe parcusul tururilor vom avea ocazia să ne întâlnim și cu unii dintre artiștii creatori ai proiectelor și să aflăm detalii despre aceată ediție a Festivalului Internațional George Enescu.

11227401_919128701455929_4599592456042546429_o

Pe lângă informații, amănunte inedite și întâlniri cu artiști, ghizii au pregătit și alte surprize și premii, cum ar fi invitații la transmisiunile în direct ale concertelor la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City.

Ghizii sunt membri ai Asociației Cultour. Tururile George Enescu sunt gratuite și oferite de Raiffeisen Bank impreună cu Green Revolution, Grand Cinema&More și Asociația Cultour sub egida Bucureștiul Creativ.

Turul pietonal:

Traseu: Ateneul Român –  Palatul Regal – Calea Victoriei – Academia Română – Muzeul Național George Enescu 

Punct de întâlnire: în fața Ateneului Român. Ghidul va purta o șapcă neagră.

Ora de începere: 10.30

Turul cu bicicleta:

Traseu:  Arcul de Triumf – Muzeul Național George Enescu – Academia Română – Str. Câmpineanu – Piața Universității – Calea Victoriei – Ateneul Român – Arcul de Triumf

Punct de întâlnire: Centrul de închieri biciclete I’Velo de la Arcul de Triumf (lângă clopotele de pe aleea din Parcul Herăstrău)

Ora de începere: 10.30

Notă: Pentru participarea la turul cu bicicleta este necesară înscrierea prealabilă pe www.asociatia-cultour.ro. Locurile sunt limitate. Participanții vor pedala exclusiv pe bicicletele Turului George Enescu.

Pentru toate activitățile din cadrul București Creativ, dar și legate de spectacole, nu uitați să consultați site-ul festivalului și pagina de facebook.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: