Valoarea uitarii


Cât de mult contează pentru drumul nostru în viaţă toate întâmplările prin care trecem la un moment dat, cât de mult ne influenţează acestea, cât de mult ne afectează dacă păstrăm vie amintirea lor sau o dăm uitării?

13663_380074862087710_892126800_n

Sunt întrebări pe care în mod cert, la un moment dat ni le punem cu toţii, nu neapărat prin intermediul aceloraşi cuvinte, dar sensul rămâne acelaşi: vrem să ştim dacă e nevoie să ducem cu noi în viaţă absolut tot.

Sunt situaţii şi situaţii. Este bine să păstrăm cu noi amintiri frumoase care ne binedispun,care ne încurajează. NU trebuie să dăm uitării cuvinte de valoare care au un rol foarte important în formarea noastră ca oameni şi asta pentru că în drumul nostru întâlnim multe persoane care joacă un rol mare. Este important şi să avem activat filtrul propriu pentru selectarea ideilor, sfaturilor.

Şi acum intervine cea de-a doua parte a balanţei. Amintirile pe care este recomandat să le dăm uitării. De ce? Pentru că ne întristează, ne trezesc amintiri neplăcute, ne determină să ne împotmolim în trecut. Aceste lucruri nu ne sunt benefice, căci noi avem de construit un viitor. Într-adevăr avem de învăţat şi din lucrurile rele care ni s-au întâmplat în trecut dar este extrem de important să învăţăm din ele şi să reuşim să le depăşim.

Starea noastră de spirit poate fi foarte afectată de anumite cuvinte adresate nouă, de anumite persoane care ne-au făcut rău, de locuri în care am avut de suferit.

Aici intervine valoarea uitării. Trebuie să ştim să uităm faptele, lucrurile, persoanele care nu ne ajută în crearea unui viitor benefic nouă. Prin acest lucru nu dăm dovadă de egoism, ba mai mult, învăţăm să apreciem ceea ce ne este cu adevărat util bunei noastre dezvoltări.

7 thoughts on “Valoarea uitarii

  1. :)hmm, so true.

    Cel mai greu este sa traim prezentul. Cu totii avem tendinta sa privim fie in trecut, fie in viitor. Partea cu trecutul e destul de “dark side” in mare parte. Dificil este ca uitarea nu intervine pentru ca iti doresti si de maine spui “nu”, ci e nevoie de timp, de oameni, de un acord fata de tine insuti: “punct si de la capat”.

    Sys, tomorrow traim prezentul :)

  2. Dar ce te faci atunci cand oricat ai incerca nu reusesti? Cand chiar si dupa 2 ani inca mai doare, inca te mai intrebi daca ai fi putut schimba ceva? Vrei sa inaintezi spre un viitor poate mai bun, dar nu poti depasi trecutul…
    Intr-adevar trebuie sa stii sa uiti faptele, dar mai important e sa ai oamenii potriviti aproape si timpul necesar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *