După protestele din ianuarie 2012 am început să analizez foarte bine ce se petrece în plan politic, să citesc, să mă documentez, să caut surse. Asta am făcut și la protestele din toamna lui 2013 când am ieșit zi de zi la început și apoi duminică de duminică în stradă. Nu am ieșit pentru că era cool, că ieșeau prietenii mei sau că n-aveam ce face acasă. Am ieșit pentru că am simțit că este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi cei ce am crezut că uniți, salvăm și am salvat.

trecutA venit 2014, au început să apară unul câte unul candidații la înalta funcție în stat și am început să mă documentez și să caut tot ce s-a scris pe internetul ăsta despre fiecare. E sursa la care avem acces cu toții, nu este de stat prin arhive, de pierdut zile-ntregi. De ce am început să citesc despre fiecare? Pentru a nu ajunge să spun că nu o votez pe Udrea că e blondă, pe Macovei că are breton, pe Iohannis că are ochi albaștri, pe Ponta că are ochelari, pe Brânză că are nume comestibil. Am început să mă documentez pentru a ști să-mi argumentez în dreptul fiecăruia de ce-mi merită sau nu votul.

Orice zvon apărut despre ei am știut să-l combat sau să-l aprob. Politica nu este ceva simplu dacă știi doar să o pomenești la cafea în buricul târgului sau peste gard dacă ești la țară.

Și pentru că locuitorii minunatei Românii nu știu de minima documentare au ajuns acum să fie puțin timorați, speriați, îngroziți pe alocuri. Iar cei care și-au dat interesul pentru viitorul acestei țări trag de pe urma celor dintâi, celor care au închis ochii la promisiuni, la mici fapte care vor fi uitate în câteva zile.

Anul trecut, la protestele pentru Roșia Montană am simțit pe alocuri disperare, protestatarii voiau să iasă învingători din acea luptă care părea imposibil câștigat. Disperare am simțit și duminică în vocile românilor din Londra, Paris, Munchen, New York etc. Simțeau că-și pierd un drept constituțional, dreptul care le este garantat lor, nouă de Constituție.

Oare de ce spun mulți dintre românii de aici din țară că așteaptă ziua de 16 și apoi , dacă iese Ponta vor pleca din țară? Oare de ce și aici se simte disperarea și oare de ce nu reușim să ieșim din această bulă?

Noi plătim acești oameni care NE conduc (pe noi – NE), noi suntem câteva milioane și totuși nu reușim să facem să ne fie bine. Vrem să arătăm bine, dar parcă nu am apela la hainele alea de duminică, să nu cumva să le prăfuim.

Nu am încercat niciodată să conving pe nimeni când a venit vorba să aleagă între A și B, nu vreau nici acum să spun să dau în cap cu informații despre un candidat unui prieten care ține cu celălalt, doar rog pe fiecare să se uite și-n jur, să-și pună întrebări, să se documenteze, să facă un rezumat al informațiilor și abia apoi să decidă.

Avem șansa să ne dăm restart la propriul nostru viitor.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: