Votez DA pentru gramatica

Nu stiu daca este un facut sau este realitate, dar totusi gramatica a fost tradata: in afise de campanie, in publicatii tot de campanie si probabil in mai multe locuri, dar nu au fost descoperite/impartasite inca.

Cu ce au gresit gramatica si regulile ei in fata politicienilor? Suntem rai intre noi oamenii, uitam sau facem abstractie de regulile de bun simt, de legislatie, dar totusi, gramatica cu ce ne-a gresit?  Poate nu stim sa scriem cuvinte noi aparute, poate uitam unele reguli relativ recent aparute cum ar fi cele cu nicio/nici o,  niciun/nici un. Dar cele impamantenite si puternic fixate in exprimarea in scris nu trebuie incalcate. Cand vad asemenea scriituri mi se pare ca autorii lovesc in noi prin stirbirea limbii noastre.

Unde suntem cu progresul, cu evolutia? Jos, jos de tot! Banii din aceste campanii, indifent din partea carei culori politice provin, cu scriitura lipsita de reguli de unde sunt? Oare nu avem noi cetatenii vreo contributie? Nu meritam macar respect prin corectitudinea gramaticala a mesajului ce ne este transmis sau suntem victimele unei batai de joc generale???

Eu votez DA pentru gramatica, sa ii fie respectate regulile!!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: