vrei nu vrei, vremea cadourilor vine :D

De fapt, nu cred că este drama atât de mare. La urma urmei, cadourile trebuie date cu drag, să aducă bucurie. veselie, spor în casă etc. Cred că ceea ce ne displace, sau cel puțin așa este în cazul meu, este efectiv alegerea cadourilor. Mi se pare că trebuie să cunoști cât de puțin persoana căreia îi vei face darul, indiferent de ocazie. să reușești cumva să-i smulgi un zâmbet sincer, nu doar un politicos ”mulțumesc”.

Eu încerc de fiecare dată să-mi fac temele din timp, să urmăresc pasiuni, activități, ce lipsește, ce ar completa. Îmi iese de cele mai multe ori, însă mereu fac niște cadouri mai serioase. Am încercat să schimb stilul, n-am reușit. Și oricum nu fac multe cadouri și de multe ori sunt spontane, văd lucrul potrivit pentru o persoană din anturajul meu, îl achiziționez, îl dăruiesc, fără vreo ocazie.

Partea a doua cu grad crescut de dificultate mi se pare achiziționarea cadourilor în funcție de sexul persoanei căreia mă adresez. Și recunosc faptul că pentru bărbați, în afară de un vin, o carte, un ceas, nu prea reușesc să-mi dau seama ce aș putea lua, poate un tricou (prea copilăresc), un parfum (nu reușesc să mă decid nici măcar pentru mine :D).

Și cum situațiile de criză se pare că au mereu soluții interesante, am aflat de magazinul MyMan, un loc care se potrivește mănușă nevoii mele: inspirație și sursă de cadouri pentru bărbații din jurul meu. Recunosc, după o vizită pe site, urmată de una la showroom-ul recent deschis, am găsit și ce cadouri mi-aș dori eu. Am descoperit aici lucruri de calitate, cu prețuri reale, de la producători cu tradiție în ceea ce livrează. Și ce mi s-a părut și mai interesant, este faptul că în spatele acestui magazin online, mai nou și cu showroom (repet acest aspect pentru că mi se pare deosebit de important pentru produse) sunt două fete, două surori. Mi se pare un lucru și mai provocator și am decis să le adresez câteva întrebări pentru a vedea cum stă treaba în lumea aceasta a cadourilor pentru bărbați.

MyMan are în spate de fapt două fete? Cum vine asta?

Asa a fost sa fie, nu am programat neaparat lucrul acesta. Doamnele ar trebui sa stie ce isi doresc barbatii, insa de cele mai multe ori, barbatii nu sunt usor de impresionat. 

Cine vă inspiră să alegeți produsele? Cum aflați că bărbații și-ar mai dori și altceva?

Nu a fost simplu si nu este deloc simplu in continuare. Sa cautam, sa ne gandim mereu, femei fiind, ce i-ar placea unui barbat sa primeasca drept cadou. Ce crezi? Am inceput sa intrebam toti barbatii din jurul nostru. Insa, nu ne-a ajutat prea mult, tocmai pentru nici ei nu isi dadeau seama ce ar putea primi cadou, care sa fie altceva decat o camasa, parfum, cravata, vin etc.

De unde vin produsele voastre? Sunt de la producători cu tradiție?

Desi nu pare cine stie ce astazi, Myman a fost primul magazin care a vandut pe online bauturi fine. Se vindeau doar in magazinele fizice si atat. Si nu atat de variate pe cat am avut noi in oferta la momentul acela. Am pornit cu bauturile fine cum spuneam, apoi am dezvoltat cu pipe, trabucuri si accesorii, vinuri vechi romanesti. Apoi lucrul acesta a devenit banal, astfel incat am incercat gasim in tara producatori creativi, am rascolit bine de tot, insa daca gaseam produse care sa ne placa, era foarte greu de colaborat cu ei, foarte anevoios totul, nici un sistem bine pus la punct. Asa am ajuns la ideea de a incepe sa cautam in Europa, sa ne extindem aripile, sa cautam produse care nu se gasesc in Romania si care ar fi apreciate de clienti. Astazi, gama noastra de produse este mult schimbata fata de inceputurile noastre, tocmai pentru ca am renuntat sa lucram cu furnizorii din Romania si am decis sa fim noi importatori directi.

Lucrați și cu producători români? E mai dificil sau mai ușor cu aceștia decât cu cei din străinătate?

Este mult ma simplu cu strainii, din pacate. Sunt mult mai organizati si profesionisti.

Ce credeți că lipsește pieței din România în materie de cadouri?

De cand exista Myman, nu mai lipseste nimic. Glumesc ! Cred ca de la inceput am vrut sa fie un magazin altfel. Am incercat sa inovam inca de la inceput, astfel incat ne-am gandit sa alegem nisa aceasta, a cadourilor pentru barbati, tocmai pentru ca dupa o analiza a ofertei din online cat si din magazinele fizice, am observat ca nu poti gasi un cadou deosebit, ci doar camasi, cravate, etc. Iar pentru femei, era discriminator de generoasa oferta.     

Așadar, locul l-am găsit, sezonul cadourilor începe, cu niște profile clar trasate în minte și cu portofelul nu tocmai gol, eu merg liniștită la cumpărături. Eh, mai pun eu întrebări și celor cărora mă adresez. Că poate i se potrivește un vin sau o agendă sau un stilou, dar o fi venit cineva cu o zi înaintea mea cu acel cadou, nu vreau să fie cu dubluri :D

Să facem oamenii să zâmbească în semn de mulțumire, acțiuni de astea cred că trebuie să întreprindem :D

MyMan sunt pe Facebook, pe site sau la showroom (Ferdinand 47).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *