Eleganța, stilul și bunul gust au fost caracteristicile care pot descrie cel mai bine întâlnirea pe care și-au dat-o doamne și domnișoare din lumea modei, muzicii, presei la cocktailul-tribute Women in time, organizat de The Grand Avenue- JW Marriott, in parteneriat cu revista Harper’s Bazaar. Seara a fost dedicată celor mai influente femei iconice: muze, tastemakers, militante și colecționare de artă, din istorie, unite de o pasiune comună: moda.

11051447_10206192877449979_382104275_nInvitata serii a fost doamna Adina Nanu, profesor, critic și istoric de artă, autoarea celebrei cărți Bărbatul și Moda, având drept co-autor pe criticul de modă, Ovidiu Buta.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă şi a Facultăţii de Litere din Bucureşti, dr.în Istoria Artelor, Adina Nanu predă istoria artelor vizuale, a stilurilor şi a costumului, la Universitatea Naţională de Arte, cât și  la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Pentru a ilustra cursurile, a strâns o colecţie de costume autentice şi obiecte ambientale din secolele XIX-XXI, cu care a organizat 15 expoziţii în ţară şi în străinătate. A publicat 35 de volume despre artă, numeroase studii şi articole, a expus desene şi sculpturi. E membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Doctor Honoris Causa 2014.

Gazda serii, Sonia Argint Ionescu, a dezvăluit 6 potretre feminine, fascinante: Nancy Cunard (scriitoare, activistă), Diana Vreeland (fashion editor la Harper’s Bazaar și Vogue), Gabriella Crespi (designer de mobilă), Bettina Graziani (fotomodel, designer de tricotaje, scriitoare, compozitoare), Peggy Guggenheim (colecționar de obiecte de artă) și Zelda Fitzgerlad (romancieră).

Sunt atâtea lucruri plăcute și interesante de descoperit în această lume a modei, lume în care pătrundem cu toții, fie că suntem sau nu pasionați, direct implicați, atenți la detalii etc.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: