Ziua Internationala a Pacii, 21 septembrie

Cunoscuta si sub numele de Ziua Pacii Mondiale, pe 21 septembrie, in fiecare an se sarbatoreste Ziua internationala a pacii.

În anul 1981, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a decis ca ziua deschiderii sesiunii sale ordinare din septembrie să fie celebrată ca Ziua Internaţională a Păcii. În 1998, Adunarea Generală a ONU a reafirmat ideea ca această zi să fie aniversată odată cu deschiderea sesiunii anuale ordinare (Rezoluţia 52/232 din 4 iunie).

La 7 septembrie 2001, Adunarea Generală a ONU a decis ca, din anul 2002, Ziua Internaţională a Păcii să fi sărbătorită în fiecare an la 21 septembrie, iar acest lucru a fost adus la cunoştinţa tuturor militanţilor pentru pace (Rezoluţia 55/282). S-a declarat ca această zi să fie una a nonviolenţei şi, către toate naţiunile, a fost lansat apelul de a înceta orice ostilitate pe parcursul acestei zile.

O activitate importantă de Ziua Internaţională a Păcii este minutul de linişte la ora 12 după-amiază pe orice fus orar din lume.  În fiecare an, de Ziua Internaţională a Păcii se anunţă minutul de linişte prin sunarea Clopotului Păcii. Acesta se afla la Sediul Natiunilor Unite. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: