Ziua Mondiala a Zambetului, 5 octombrie

Aceasta sarbatoare cred ca merita indicata persoanelor morocanoase, care vad viata in nuante de gri.

In întreaga lume, 5 octombrie, este marcată ca fiind Ziua zâmbetului – World Smile Day, iniţiată de americanul Harvey Ball, creatorul ‘feţei zâmbitoare’ în 1963.

Imaginea creată de Harvey Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai uşor de recunoscut pe planetă, pentru stările de bună voinţă şi voie bună, scrie Agerpres.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului său şi modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piaţă, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului şi a ales prima zi de vineri a lunii octombrie.

Organizată pentru prima dată în 1999, în oraşul natal al lui Smiley din Worcester, ea a devenit, în anii următori, cunoscută în întreaga lume.

Fundaţia Harvey Ball World Smile, creată după decesul acestuia în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului.

Această zi este sărbătorită în numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud, manifestările incluzând spectacole cu clovni, picturi pe faţă, prezentări de poveşti, teatru de păpuşi, concursuri de baloane.

În calendarul anual există încă o zi dedicată râsului, celebrată în prima duminică a lunii mai, adoptată apoi în întreaga lume.

https://www.youtube.com/watch?v=j9KG3cZ81ww

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: